9,3
502 beoordelingen
Terug naar overzicht
01-Toyota-ontwikkelt-stad-van-de-toekomst-hero.jpg

Levend laboratorium Toyota wordt werkelijkheid

Bouw stad van de toekomst begonnen

Toyota is begonnen met de bouw van ‘de stad van de toekomst’, ook wel Woven City genoemd. Aan de voet van de berg Fuji, de hoogste van Japan, is de eerste schop in de grond gegaan. Woven City wordt een volledig verbonden ecosysteem op basis van waterstof.

Levend laboratorium

Woven City wordt een soort levend laboratorium. Hier gaan onder andere onderzoekers en wetenschappers wonen die zich bezig zullen houden met de ontwikkeling van autonomie, robotica, persoonlijke mobiliteit, smart homes en kunstmatige intelligentie. Dankzij Woven City kan dit in een realistische omgeving.

02-Toyota-ontwikkelt-stad-van-de-toekomst-levend-laboratorium.jpg
Drie thema’s

“Het Woven City-project is officieel van start gegaan”, zegt Akio Toyoda, President van Toyota Motor Corporation. “Het is nooit eenvoudig om zo’n project te starten en ik wil iedereen bedanken die hieraan meewerkt. De drie thema’s van Woven City zijn ‘mensgericht’, ‘een levend laboratorium’ en ‘altijd in ontwikkeling’. Samen met onze projectpartners gaan we de uitdaging aan om een toekomst te creëren waarin mensen met verschillende achtergronden gelukkig kunnen leven.”

03-Toyota-ontwikkelt-stad-van-de-toekomst-3-themas.jpg
De mens centraal

Bij het Woven City-project en bijbehorende ontwikkelingen staat de mens centraal. Toyota wordt van een autofabrikant steeds meer een mobiliteitsbedrijf. Daarom zal het project zorgen voor nieuwe technologie in een realistische omgeving. Deze technologie heeft te maken met geautomatiseerd rijden en persoonlijke mobiliteit, maar ook met robotica en kunstmatige intelligentie. Woven City moet tevens kansen bieden aan bedrijven en onderzoekers over de hele wereld.

04-Toyota-ontwikkelt-stad-van-de-toekomst-de-mens-centraal.jpg
Fabriek wordt nieuwe stad

Woven City wordt gebouwd op de plek van de oude Higashi-Fuji fabriek van Toyota Motor East Japan, Inc. Bij de officiële start van de bouw, waren behalve Akio Toyoda ook gouverneur Heita Kawakatsu van de prefectuur Shizuoka, Woven Planet-CEO James Kuffner en Toyota Motor East Japan-president Kazuhiro Miyauchi aanwezig. Miyauchi: “De kennis en expertise die we hier in 53 jaar met de fabriek hebben opgedaan, moeten worden overgedragen naar het volgende hoofdstuk.”

05-Toyota-ontwikkelt-stad-van-de-toekomst-Fabriek-wordt-nieuwe-stad.jpg
2.000 inwoners

Woven City heeft drie soorten straten die met elkaar verweven zijn. Er is een straat voor geautomatiseerd rijden, één voor voetgangers en één voor voertuigen voor persoonlijke mobiliteit. Er komt ook een ondergrondse weg voor goederen. De stad zal beginnen met 360 inwoners, vooral ouderen, gezinnen met jonge kinderen en uitvinders. Uiteindelijk zal de stad uitgroeien tot meer dan 2.000 inwoners, onder meer door de komst van Toyota-medewerkers en hun gezinnen. Woven City moet een omgeving worden waarin uitvindingen getest kunnen worden die maatschappelijke problemen kunnen oplossen.

07-Toyota-ontwikkelt-stad-van-de-toekomst-2000-inwoners.jpg
Volledig duurzaam

Woven City moet uiteindelijk volledig duurzaam worden. Bijvoorbeeld met gebouwen die voornamelijk uit duurzaam hout worden vervaardigd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van traditioneel Japans houtsnijwerk dat deels is gemaakt door robots. De daken van de gebouwen krijgen zonnepanelen voor extra energieopwekking. De overige energie komt van brandstofcellen. Woven City moet bovendien op gaan in zijn natuurlijke omgeving, waarbij in de stad vooral plant- en boomsoorten uit de omgeving worden gebruikt.

07-Toyota-ontwikkelt-stad-van-de-toekomst-2000-inwoners.jpg
Meer info over de Woven City Inschrijven Toyota nieuwsbrief